Uitgeverij Lemniscaat en Stichting Kinderkunstweek gaan samenwerken

31/10/2018 door Tamara
Over de Kinderkunstweek
De Kinderkunstweek (KKW) is een jaarlijks terugkerend evenement van Stichting Kinderkunstweek waar alle scholen voor basis- en speciaal onderwijs in Zeeland aan kunnen meedoen. Ook scholen buiten Zeeland mogen zich aanmelden. Het thema van de Kinderkunstweek 2019 is Energieke kunst: kunst die… draait, loopt, groeit, vliegt, zwaait, verdwijnt.
Het doel van Kinderkunstweek is om kinderen kennis te laten maken met moderne en hedendaagse beeldende kunst en leerkrachten handvatten te geven om dit te realiseren. Musea, galeries, kunstenaars en andere kunst- en cultuuraanbieders worden actief bij de Kinderkunstweek betrokken.

Over Lemniscaat uit de kunst
Twee jaar geleden lanceerde Lemniscaat de imprint Lemniscaat uit de kunst met als doel kinderen in aanraking te brengen met kunst. Samen met vooraanstaande kunstuitgevers als Phaidon en Thames & Hudson worden de meest bijzondere werken over kunst voor kinderen op de markt gebracht, als Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst van Susie Hodge en Kijken voor kinderen van David Hockney.

Kinderkunstweek 2019
Uitgeverij Lemniscaat en de Stichting Kinderkunstweek gaan samen aan de slag om landelijke bekendheid te genereren voor de Kinderkunstweek. De week wordt onder de aandacht gebracht bij scholen, maar ook bij boekhandels die hierin kunnen gaan participeren.