Kinderboekenambassadeurs krijgen eigen ambassade!

13/04/2018 door Tamara

Kinderboekenambassadeurs Hans & Monique Hagen willen een ambassade. Het Kinderboekenmuseum wil dat mogelijk maken.  De Kinderboekenambassade wordt dé plek waar lezers, jong en oud, de magie van verhalen met elkaar kunnen delen.

We hebben bijna allemaal wel een boek dat een bijzondere plek inneemt in ons hart. In de Kinderboekenambassade kan iedereen ambassadeur worden van zijn of haar eigen lievelingsboek. In de ambassade kun je in een kort filmpje vertellen waarom dat ene boek zo bijzonder is voor jou. Hans & Monique Hagen zijn dolgelukkig met de komst van de Kinderboekenambassade: ‘Er zijn zo ontzettend veel prachtige boeken. Elk boek verdient een eigen ambassadeur. En al die Boekambassadeurs verdienen een ambassade!’

Kinderboekenambassadeur

Sinds 2013 heeft Nederland een Kinderboekenambassadeur. Geïnspireerd op het Britse Children’s Laureate. Deze functie is in het leven geroepen door Stichting Lezen en het Nederlands Letterenfonds. De Kinderboekenambassadeur wordt telkens voor twee jaar aangesteld. Momenteel vervullen Hans & Monique Hagen samen deze rol. De Kinderboekenambassadeur vraagt aandacht voor boeken en benadrukt dat (voor)lezen een verschil kan maken in het leven van jonge mensen.

Crowdfunding

Het Kinderboekenmuseum wil van de Kinderboekenambassade een sfeervolle ruimte maken met betoverende muurschilderingen van illustrator Philip Hopman. Om dit te realiseren, vragen het museum en de ambassadeurs hulp aan iedereen die het idee een warm hart toedraagt.  Binnenkort start hiervoor op Voordekunst.nl een crowdfunding-campagne. Doneren kan t/m 21 mei.