Het Koninklijk Concertgebouw Concours

31/01/2018 door Tamara

Dit jaar vindt de tiende editie van Het Koninklijk Concertgebouw Concours plaats. Klassieke muziek, pop-, jazz- of wereldmuziek, iedereen van 9 tot 14 jaar is welkom!

Als je je hebt aangemeld, dan ben je van harte uitgenodigd voor een workshop in Het Concertgebouw op 19 mei.  Je bent dan de hele dag bij ons in huis: na afloop van de workshop krijg je een rondleiding langs alle geheime plekken van het gebouw en treed je samen met de andere deelnemers op in de Kleine Zaal.

Wat kun je verwachten?

  • Om je aan te melden voor het KCC maak je een filmpje waarin je een muziekstuk naar keuze speelt van maximaal 5 minuten. Ondanks anders aangegeven op de site kun je je aanmelden tot en met zondag  1 april 2018.
  • Uiterlijk 1 mei krijg je van ons bericht of je geselecteerd bent voor de halve finale. Er is plek voor 12 deelnemers.
  • Op 19 mei vinden de workshop, rondleiding en concert plaats voor alle deelnemers (ongeacht of je geselecteerd bent of niet).
  • De halve finale vindt plaats op zaterdag 27 mei 2018 om 11 uur in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Hier zal je een muziekstuk naar keuze ten gehore brengen van maximaal 10 minuten. Er mag 1 muzikant mee om je op het podium te begeleiden.
  • De masterclass podiumpresentatie (uitsluitend voor de 6 finalisten) gegeven door Matthijs van der Heijden vindt plaats op zaterdag 9 juni 2018.
  • De finale vindt plaats op zondag 17 juni 2018 om 15.00 uur in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. In overleg met de jury bepalen we samen welk muziekstuk je hier ten gehore zal brengen.
    Kaarten voor de finale kosten € 12,50 en kun je binnenkort hier bestellen.
  • De winnaar van het KCC krijgt 1000 euro t.b.v. zijn of haar muzikale ontwikkeling.

Kijk voor meer informatie op https://www.concertgebouw.nl/koninklijk-concertgebouw-concours-2018