Concertgebouw: Nieuwe voorstelling voor groep 7 & 8: Rhythmix!

05/10/2018 door Marco

Fotografie – Mariska de Groot 2016

Rhythmix is een dynamisch concert voor zevende-en achtstegroepers en vindt plaats in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. Het symfonieorkest en de vier slagwerkers van Percossa spelen zo aanstekelijk dat je bijna niet stil kan zitten! En dat hoeft ook niet, want iedereen mag meedoen. Alle leerlingen zingen liedjes mee en spelen samen met het orkest bodypercussie. De leerlingen worden hierbij uitgedaagd om goed te luisteren wat er gebeurt als het orkest speelt… Rhythmix is een speelse kennismaking met de klank van het symfonieorkest, in combinatie met de aanstekelijke ritmes en humor van Percossa!

Voorbereiding
Net als bij onze andere educatieprojecten ontvangen scholen een lespakket waarmee de leerlingen zich op het concert voorbereiden. De leerlingen leren van te voren in de klas verschillende muzikale vaardigheden: ze zingen, spreken, klappen, trommelen en doen bodypercussie. Hierdoor zijn ze een belangrijk onderdeel van het orkest en het concert!

Kosten
4 euro per leerling of begeleider
Maximaal 1 begeleider per 10 leerlingen

Aanrader!
Facultatieve training door muziekvakdocenten voor leerkrachten op 31 oktober 2018 van 14.00 tot 15. 30 uur in Het Concertgebouw. De docententraining versterkt het effect van het lesmateriaal en verhoogt het plezier in de voorbereiding en het concert, zowel voor de leerkracht als de leerlingen.

Informatie: http://educatie.concertgebouw.nl/primair-onderwijs