EYE Filmmuseum

Zijn jouw leerlingen ook dol op film? EYE is het enige filmmuseum in Nederland en biedt kant-en-klare educatieve filmprojecten voor alle groepen. Je kunt voor workshops, filmprogramma’s in de bioscoopzaal en rondleidingen door de tentoonstellingen met je klas terecht in filmmuseum. Maar je kunt ook een EYE-gastdocent in de klas uitnodigen.

De gastdocent komt bij jullie in de klas met unieke filmpjes uit de collectie van EYE. Films over spelen en speelgoed van vroeger (onderbouw), bijzondere animatiefilms (middenbouw) en ‘gevaarlijk’ filmmateriaal over hoe stunts vroeger gedaan werden, en hoe dat tegenwoordig met computers wordt opgelost (bovenbouw).

De EYE filmprojecten zijn leuk én leerzaam. De leerlingen werken met cultureel erfgoed en leren over veranderingen in de maatschappij en techniek. Door samen films te kijken, bespreken en onderzoeken, leren de leerlingen bewust en kritisch om te gaan met bewegend beeld. De inhoud van de gastles sluit aan bij de kerndoelen van Oriëntatie op jezelf en de wereld en Kunstzinnige oriëntatie.

Meer informatie of reserveren? Ga naar www.eyefilm.nl/educatie, mail naar educatie@eyefilm.nl of bel 020-7582360

EYE Filmmuseum

Groep

Onderbouw PO, Middenbouw PO, Bovenbouw PO, Onderbouw VO, Middenbouw VO

Educatieve programma's

ja

Bezoekadres

IJpromenade 1
1031 KT
Amsterdam
Noord-Holland