Kinderboekenweek: de griezels staan al te trappelen! Jij ook?

31/08/2017 door Tamara
De griezels staan al te trappelen voor de Kinderboekenweek en wij ook! Zijn jullie er ook al klaar voor? Grote Broer helpt je graag met de invulling van de Kinderboekenweek met spannende én educatieve workshops.

 

> Ons complete Kinderboekenweekaanbod

Groep 1 & 2

 

 

Boek: De Grote Gevaarlijke Grompel
Workshop: Upcycling

Hoe zag de Grote Gevaarlijke Grompel eruit voordat je hem zag in het boek? Misschien had hij wel hele lange poten en was hij helemaal niet zo harig! De kleuters maken een eigen Grompel van plastic afval.

 

Meer info

 

Boek: AAA-WOE! Wie maakt dat geluid?
Workshop: Geluidenspel

 

KRRR, GAK & DREUN! Oef, wat een spannende geluiden horen we in het boek! De kleuters gaan zelf geluiden uit het bos maken tijdens een Geluidenspel. Een speelse workshop waarin leerlingen kennismaken met muziek en het zelf maken van geluiden.

 

Meer info

 

 

Groep 5 & 6

 

 

Boek: De ongelooflijke avonturen van Merel Jansen
Workshop: Moviefighting

Nadat Merel onbewust ‘De Daad’ heeft verricht, wordt ze gekidnapt. Merel komt terecht in een wereld vol piraten. Maar hoe overleef je tussen de piraten? Tijdens de workshop Moviefighting leren de leerlingen met elkaar te vechten als echte piraten. Natuurlijk zonder elkaar te raken!

 

Meer info

 

Boek: De Griezels van Bakstein
Workshop: Monstergrime

Rioolheksen, een monster-onder-het-bed… Allemaal griezels die in Bakstein leven. Tijdens deze workshop gaan de leerlingen personages uit het boek bij elkaar grimeren.

 

Meer info

Groep 3 & 4

 

 

Boek: Knekelstad 
Workshop: 3D Printer Pen

Een stad vol met skeletten, een griezelige bakkerij en nog veel meer… Aan het eind van de workshop is jullie klaslokaal één groot griezelparadijs, want we maken een eigen Knekelstad! Leerlingen gaan de personages en objecten uit het boek maken met de 3D printer pen.

 

Meer info

 

Boek: De Broers Grombek
Workshop: Tovertheater

De toverketting van Sam Sala Bim is gestolen. Maar wat kan deze toverketting allemaal? In de workshop Tovertheater gaan leerlingen zelf fantaseren over wat de toverketting allemaal kan. Ze beelden dat uit in een mini-theaterstuk in de klas.

 

Meer info

 

 

Groep 7 & 8

 

 

Boek: De Griezelbus 1
Workshop: Karaktergrime

Hoe maak je iemand écht griezelig? Kan je er net zo eng uitzien als de buschauffeur van de Griezelbus? In de workshop Karaktergrime leren de leerlingen hoe ze zichzelf kunnen transformeren in een eng karakter. Aan het einde van de workshop is niemand meer te herkennen!

 

Meer info

 

Boek: De Griezelbus 1
Workshop: Griezel geluidseffecten

Kunnen we de Griezelbus nog spannender maken dan hij nu al is? Ja hoor! Tijdens deze workshop gaan de leerlingen griezelgeluiden en -effecten maken die passen bij het verhaal. Met behulp van een iPad en een kist vol attributen nemen ze al hun zelfbedachte geluiden op.

 

Meer info
> Bekijk ons complete aanbod voor het primair onderwijs