Foto-installatie Free Fall van Jiří Kylián in Stadstheater Arnhem

16/06/2017 door Tamara

Rondom de voorstelling END OF SEASON: Celebrating Kylián! is er in de kleine zaal van Stadstheater Arnhem een foto-installatie van Jiří Kylián. Bezoekers van de END OF SEASON-voorstelling kunnen Free Fall vooraf, tijdens de pauze en na afloop bekijken. Het publiek kan zich opgeven via het Stadstheater en Introdans om dit unieke project te bezoeken. In Free Fall neemt de choreograaf het publiek mee naar bevroren momenten van een vrije val. Met in de hoofdrol muze en levenspartner, danseres Sabine Kupferberg.

Foto-installatie Free Fall
Naast zijn choreografische werk is Jiří Kylián al enkele jaren een filmisch en fotografisch onderzoek gestart. Geïnspireerd door zijn levenspartner Sabine Kupferberg, heeft Kylián een fotografische studie gemaakt, die rondom de voorstelling END OF SEASON: Celebrating Kylián! is te ervaren in de kleine zaal.

Basis van de fotografische studie zijn twee woorden met een totaal andere betekenis: art and artificiality – kunst en kunstmatig. Het is Kyliáns manier om met de spanning tussen de werkelijkheid en de fantasie om te gaan en de tijd een fractie van een seconde te bevriezen. “Ik ben gefascineerd door de gave van Sabine met de tijd te veranderen en haar steeds veranderende emotionele wereld uit te drukken. Haar vermogen om een ‘waarlijke reproductie van emoties’ te creëren,” aldus Kylián. Sabine is zowel van de voor- als achterkant gefotografeerd en het publiek wandelt als het ware door en om haar heen. Verscheurd door wat er was en wat er komen gaat, in al zijn irrationaliteit. Dit stille theater is een nieuwe stap op hun creatieve weg.

Reserveren

Free Fall is gratis te bezoeken in combinatie met een entreekaart voor END OF SEASON op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 juni. Reserveren voor donderdag en vrijdag bij Stadstheater Arnhem via marketing@musisenstadstheaterarnhem.nl, voor zaterdag kan dit bij Introdans via welkom@introdans.nl.